Σελίδες

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Πώς Αφαιρούμε Εύκολα το Περιττό Λίπος από το Φαγητό

Πολλές φορές τυχαίνει να συγκεντρώνονται στην κατσαρόλα, στην γάστρα ή ακόμα και στο τηγάνι, περιττά λίπη, που δεν βοηθάνε στο καλό γευστικό αποτέλεσμα, αλλά ούτε και στην υγεία μας. Αυτό μπορεί να συμβεί, είτε επειδή μας "ξέφυγε" το λάδι ή το βούτυρο μέσα στο φαγητό, είτε επειδή το κρέας ήταν αρκετά λιπαρό και έβγαλε μεγάλη ποσότητα από λίπη.
Όπως ίσως θα έχουμε παρατηρήσει, οι λιπαρές ουσίες ενός φαγητού, έχουν την τάση να κάνουν την εμφάνισή τους στην επιφάνεια των υγρών (μιας σούπας, ενός ζωμού ή μιας σάλτσας), πράγμα που κάνει την διαδικασία αφαίρεσής τους ιδιαίτερα εύκολη!

Τρόποι αφαίρεσης λίπους
1. Όταν το στρώμα λιπαρότητας είναι μεγάλο, αρχίζουμε να αφαιρούμε λίπος με μια κουτάλα.
2. Αν οι λιπαρές ουσίες δεν αφαιρούνται εύκολα με την κουτάλα, τότε το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να απλώσουμε στην επιφάνεια του φαγητού ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί, και να το τραβήξουμε απαλά. Το χαρτί "τραβάει" αμέσως μέσα του τις λιπαρές ουσίες, οπότε βγάζοντάς το από το φαγητό, βγαίνουν μαζί του και αυτές. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε.
3. Ένας πολύ εύκολος τρόπος να αφαιρεθεί το επιπλέον λίπος από τη σάλτσα, τη σούπα ή το ζωμό μας, είναι να τα βάλουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο. Το λίπος θα παγώσει και θα στεραιοποιηθεί στην επιφάνεια του φαγητού, κάνοντάς το πολύ εύκολο να αφαιρεθεί με μια τρυπητή κουτάλα. 

...Και μία πραγματικά "απαράδεκτη" συμβουλή: Μπορείτε αν θέλετε, να κρατήσετε το παγωμένο λίπος σε ένα τάπερ στο ψυγείο, και να το χρησιμοποιήτε σε σοταρίσματα, για να δώσετε περισσότερη γεύση στο φαγητό. 

Δοκιμάστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου