Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Μιλφέιγ Λαχανικών με Καπνιστό Τυρί - Vegetable Millefeuille with Smoked Metsovone Cheese

Vegetable Mille-feuille with smoked cheeseγια 4 άτομα

Υλικά
8 στρογγυλές φέτες καπνιστό τυρί
2 μανιτάρια Portobello, κομμένα σε δύο μεγάλες ροδέλες το καθένα
1 μελιτζάνα φλάσκα, σε ροδέλες
1 κολοκυθάκι, σε ροδέλες
4 πιπεριές χρωματιστές, κομμένες στα 4
αλάτι & πιπέρι
ελαιόλαδο
σιρόπι βαλσάμικο
4 κλαδάκια δεντρολίβανο (για διακόσμηση)
4 οδοντογλυφίδες μεγάλες

Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα λαχανικά για 10΄ με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ στους 220 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Για το κάθε πυργάκι, στρώνουμε ως βάση μία φέτα τυριού και επάνω στρώνουμε το ένα πάνω από το άλλο τα λαχανικά: μια ροδέλα μελιτζάνα, ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά, μια ροδέλα κολοκυθάκι, ένα κομμάτι κίτρινη πιπεριά, ένα μανιτάρι. Στην κορυφή βάζουμε μια δεύτερη φέτα τυρί και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Τα ψήνουμε στο γκριλ (σε προθερμασμένο φούρνο) για 5 λεπτά, μέχρι η επάνω φέτα τυριού να λιώσει. 
Μπορούμε να τα στολίσουμε με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο στην κορυφή. Σερβίρονται ζεστά με σιρόπι βαλσάμικο.

Καλή όρεξη!


Vegetable Millefeuille with Smoked Metsovone Cheese


Vegetable Mille-feuilleFor 4 persons

Ingredients
8 round slices of smoked metsovone cheese (7-8 mm thick)
4 big Portobello mushrooms, horizontally cut in 2 round slices each
1 fat eggplant, cut in thick round slices
1 zucchini, cut in thick round slices
4 coloured bell peppers, cut at 4 slices each
extra virgin olive oil
balsamic vinegar syrup
salt and pepper
4 branches of fresh rosemary
4 wooden skewers

Preparation
1. Marinate all vegetables in salt, pepper and olive oil for 10-15 minutes. Grill them for 10 minutes at 220° C (430° F), untill tender.

2. Spread a piece of non stick baking paper on a sheet, and start building the millefeuilles. For each of the 4 millefeuilles lay down as a base 1 round slice of metsovone cheese. Begin with adding the lower round half of the portobello, then 1 slice of eggplant, 1 slice of red pepper, 1 slice of green pepper, 1 slice of zucchini, 1 slice of yellow pepper, one slice of red pepper, add on top of them the upper round half of the portobello, and top them all with a second slice of metsovone cheese. Run a wooden skewer all the way down to stabilize the millefeuille. Proceed in the same way and create 3 more vegetable millefeuilles.

3. Preheat the oven at 200° C (390° F), and grill them for 5 minutes, untill the top cheece slice melts as shown in the picture.

4. Decorate with a branch of rosemary on the top of each millefeuille, and serve them with balsamic vinegar syrup.

Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου