Για
8 άτομα
Στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα επάνω στην κρέμα και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Υλικά
Για
το μπισκότο:
250
γρ. γλυκά μπισκότα
80
γρ. φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για
την κρέμα:
300
γρ. κρέμα γάλακτος
8 κ.σ.
ζάχαρη άχνη
500
γρ. κρέμα τυριού, σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα
ενός λεμονιού
2 φλ.
τσ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μίξερ τα μπισκότα να γίνουν
σκόνη. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το
βούτυρο σε κομματάκια. Πλάθουμε με
τα δάχτυλα μέχρι το μείγμα να γίνει
σαν βρεγμένη άμμος. Το στρώνουμε σε ταψάκι 23 εκ. και
πατάμε καλά την επιφάνεια για να
ισιώσει. Ψήνουμε το μπισκότο σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180ο
C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 10΄.
Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνουν σαντιγί. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνουν σαντιγί. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα επάνω στην κρέμα και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου