Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ρεβανί (Πανεύκολη Συνταγή) - Revani (Traditional Greek Dessert)

Εύκολο ρεβανίΜία από τις ευκολότερες και πιο νόστιμες συνταγές για ρεβανί! 

Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι γάλα
1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ.)
6 αβγά
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Ξεκινάμε πρώτα με το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν μετράμε 5-6 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κρυώνουμε το σιρόπι. (Για να σιροπιαστεί σωστά το γλυκό, θα πρέπει το σιρόπι να είναι κρύο και το ρεβανί ζεστό (ή το αντίστροφο).

2. Χτυπάμε στο μίξερ (ή με ένα μίξερ χειρός) το σπορέλαιο με τη ζάχαρη να ενοποιηθούν (5-10 λεπτά). 


Revani
3. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα (το μείγμα να απορροφάει το κάθε αβγό πριν προσθέσουμε το επόμενο). Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και αναμειγνύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα. Βάζουμε το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα και το ενσωματώνουμε στο μείγμα απαλά και για ένα περίπου λεπτό (δεν πρέπει να το χτυπήσουμε πολύ αν θέλουμε να γίνει το ρεβανί αφράτο).

5. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.

6. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα ταψί, προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 35-40 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το γάλα...

7. Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, το περιχύνουμε πρώτα με το ζεστό γάλα, και έπειτα ξεκινάμε σιγά-σιγά να το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Περιχύνουμε με μία κουτάλα το σιρόπι σε μικρές δόσεις επάνω στο ρεβανί, και περιμένουμε να απορροφηθεί εντελώς η κάθε δόση. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι (η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 30-45 λεπτά).

8. Μόλις κρυώσει το ρεβανί, το κόβουμε σε κομμάτια, το μεταφέρουμε από το ταψί σε άλλο σκεύος (για να μην κολυμπάει στο σιρόπι) και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!


Revani (Traditional Greek Dessert)

Revani (Traditional Greek Dessert)One of the easiest recipes for this traditional Greek dessert!

Ingredients
1 glass of sunflower oil
glass of sugar
glass of thick semolina
glass of all purpose flour
glass of milk
20 gr. baking powder
6 eggs
zest and juice of 1 orange

For the syrup
3 glasses of water
glasses of sugar

Preparation
1. First we begin with the syrup. Add the water and the sugar in a casserole and place them on high heat. When it starts to boil, count 5-6 minutes and remove the casserole from the heat. Cool down the syrup. 

2. Using a mixer, whisk the oil and the sugar for about 5-10 minutes. 


Revani
3. Add the eggs one by one, then the zest and the juice of the orange, and whisk well for 1-2 minutes more.

4. Sieve the flour and the baking powder, and add them to the mixture. Lower the mixer's speed and gently whisk for about 1 minute (and NO more then that).

5. Add the semolina to the mixture and stir gently with a maryse until it is totaly encorporated inside the mixture.

6. Butter a deep baking dish, add the mixture inside, and bake in preheat oven at 170° C for 35-40 minutes. Meanwhile, heat the milk...

7. When the cake is baked and we take it out of the oven, first we pour the hot milk over it, and then we begin to pour gradually the syrup with a soup ladle. Always wait for the cake to absorb the syrup, before you continue adding. The whole procedure lasts for about  30-45 minutes.

8. Store the revani in the fridge when it gets cool enough.

Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου