Για
4 άτομα
Υλικά
4
στήθη κοτόπουλου, σε κύβους
1
μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1
σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη
4-5
πιπεριές σε διάφορα χρώματα, σε κύβους
1/2
φλ. ανανά, σε κύβους με το χυμό του
1/3
φλ. σόγια sauce
corn
flour,
για
αλεύρωμα του κοτόπουλου
ηλιέλαιο,
για τηγάνισμα
λίγο
αλάτι
πιπέρι
Για
τη sauce:
½ φλ.
ρυζόξιδο (ή κάποιο λευκό ξίδι
καλής ποιότητας)
½ φλ.
ζάχαρη
2 κ.
σ. κέτσαπ
2 κ.
σ. σόγια sauce
1 κ.σ.
corn
flour
διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Για
τη sauce, ανακατεύουμε
όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, εκτός
από το corn flour.
Τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις
ζεσταθούν προσθέτουμε το corn
flour και ανακατεύουμε
συνεχώς. Μόλις
η σάλτσα πάρει βράση, βράζουμε για 1
λεπτό ακόμη, και κατεβάζουμε από τη
φωτιά.
Μαρινάρουμε
το κοτόπουλο για 1 ώρα στη σόγια sauce.
Τα αλευρώνουμε με corn
flour
και
τα τηγανίζουμε
σε ηλιέλαιο. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί
κουζίνας.
Στο
ίδιο τηγάνι, με λίγο ηλιέλαιο σοτάρουμε
τη σκελίδα σκόρδου (την
οποία θα αφαιρέσουμε μετά),
προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι , τις
πιπεριές και τον ανανά. Σοτάρουμε σε
δυνατή φωτιά να μαλακώσουν λίγο τα
λαχανικά και έπειτα προσθέτουμε το
κοτόπουλο. Ανακατεύουμε να τηγανιστούν
λίγο όλα μαζί, αφαιρούμε το σκόρδο, και
τέλος προσθέτουμε τη γλυκόξινη sauce.
Βράζουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από
τη φωτιά.
Σερβίρεται
παραδοσιακά με ρύζι μπασμάτι.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου