Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σπεντζοφάι Πηλιορείτικο

Σπετζοφάι, Πήλιο
Για 2 άτομα

Υλικά
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο, σε χοντρές φέτες
8-10 πράσινες πιπεριές κέρατο, χοντροκομμένες
1 καυτερή πιπεριά ή 1 τσίλι, ψιλοκομμένα
250 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 ποτηράκι κρασί
ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι ή σε μια κατσαρόλα, βάζουμε ελαιόλαδο να καλυφθεί ο πάτος. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και προσθέτουμε το λουκάνικο μέχρι να μισοτηγανιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τα τηγανίζουμε μαζί για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, την καυτερή πιπεριά, τη ζάχαρη, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Καλή όρεξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου