Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τουρλού Λαχανικών

Greek Vegetable TourlouΓια 4 άτομα

Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 σελινόριζα, σε μικρά κυβάκια
3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
3 πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτριους κύβους
1/2 κιλό φασολάκια κατεψυγμένα

1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
200 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει ελαφρώς, και έπειτα προσθέτουμε τα καρότα και τη σεληνόριζα να σοταριστούν για λίγα λεπτά όλα μαζί. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια, σοτάρουμε ελαφρώς και τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τα φασολάκια. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά όλα τα υλικά μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά, προσθέτουμε τον πελτέ και τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, και ανακατεύουμε καλά.

Greek Vegetable Tourlou2. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και ζεστό νερό, ίσα ίσα να καλυφθούν τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να μας δώσουν μια δεμένη σάλτσα στον πάτο του σκεύους.
3. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το πιπέρι, διορθώνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να "ησυχάσει" για 15 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου