Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Τάρτα με Κιμά και Πράσο



Greek Christmas Tart with meat & leeks
Για 6 άτομα

Υλικά
1 βάση για αλμυρή τάρτα, δείτε εδώ

Για τη γέμιση
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
3-4 πράσα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 αβγό
1/4 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι ζωμό
2 σφηνάκια λευκό κρασί
5 κλαδάκια θυμάρι
1 φύλλο δάφνη
2 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ φρέσκο βούτυρο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε τα πράσα σε πολύ λεπτές ροδέλες. Σε ένα τηγάνι που το έχουμε ζεστάνει, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα πράσα. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε καλά, μέχρι να μαγειρευτούν.

Greek Christmas Tart with minced meat & leeks2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να μαγειρευτεί. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, το θυμάρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε και το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
3. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, αφαιρούμε τη δάφνη και το μπαχάρι και τον ενώνουμε με τα πράσα.
4. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το αβγό, αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε καλά.
5. Προσθέτουμε τον κιμά με τα πράσα στην ψημένη τάρτα. Περιχύνουμε επάνω στον κιμά το μείγμα με το γάλα και το αβγό, τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα υλικά και να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
6. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε για 1 τέταρτο για χλυαρώσει, κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου