Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Ζουμερό Φιλέτο Κοτόπουλο με Σάλτσα Μουστάρδας & Θυμάρι - Chicken Fillets with Mustard Sauce and Thyme

Chicken Fillet with Mustard Sauce & ThymeΓια 2 άτομα

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο
χυμό από μισό λεμόνι
2-3 κ.σ. μουστάρδα
ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτήρι νερό ή ζωμό πουλερικών

Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κάθε στήθος σε 3 πλατιά φιλέτα. Τα λαδώνουμε καλά και τα αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Χωρίς να προσθέσουμε καθόλου έξτρα ελαιόλαδο στο τηγάνι, σοτάρουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Για να γίνει το σοτάρισμα σωστά, βάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα σε δύο δόσεις και φροντίζουμε να μην τα παραψήσουμε, για να κρατηθούν ζουμερά (3 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά πολλές φορές αρκούν*).

Chicken Fillet with Mustard Sauce & Thyme2. Μόλις ολοκληρωθεί το σοτάρισμα, επαναφέρουμε όλα τα φιλέτα στο τηγάνι, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τη μουστάρδα και περίπου 1 ποτήρι νερό ή ζωμό πουλερικών (ίσως και λιγάκι λιγότερο), για να δημιουργήσουμε τη σάλτσα. Φέρνουμε σε έντονο βρασμό.

3. Μόλις διαλυθεί καλά η μουστάρδα στο νερό, και η στάθμη του υγρού έχει μειωθεί, προσθέτουμε το θυμάρι. Σβήνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε το τηγάνι για λίγο επάνω στο μάτι, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Γυρίζουμε τα φιλέτα μέσα στο τηγάνι και από τις δύο πλευρές, για να τα "ντύσουμε" καλά με τη σάλτσα μουστάρδας.

4. Μπορούμε να σερβίρουμε τα φιλέτα με σπυρωτό πιλάφι, με πουρέ πατάτας ή με πατάτες τηγανιτές.

9 Βήματα για ένα Σωστά Μαγειρεμένο Φιλέτο Κοτόπουλο
Κάντε κλικ για να διαβάσετε πώς να ψήσετε σωστά ένα ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο.

 Καλή όρεξη! 


Chicken Fillets with Mustard Sauce and Thyme

Chicken Fillet with Mustard Sauce & ThymeFor 2 persons

Ingredients
2 chicken breasts
juice from half lemon
2-3 tbsp. mustard
olive oil
1 tbsp. fresh thyme
salt and freshly ground pepper
1/2 glass of water or chicken stock

Preparation

1. Cut each chicken breast into 3 smaller fillets. Season them with olive oil, salt and pepper. Heat well a non-stick pan, and add the seasoned fillets. Try not to overcrowd the pan. Cook until they get a nice red color on both sides (3 minutes for each side should be enough). 

Chicken Fillet with Mustard Sauce & Thyme



2. Return all the fillets in the pan, add the lemon juice, the mustard and the water (or stock). Boil over high heat to create the mustard sauce. 

3. When the mustard is well desolved in the water the the liquids are reduced to half, add the thyme. Remove the pan from the heat and let it sit for a few minutes, until all the ingredients bind together. Flip the fillets inside the sauce to dress them well. 

4. Serve with rice, vegetable puree, or fried potatoes.


Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου