Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Γαύρος Σαγανάκι (ή Αχνιστός) - Fresh Anchovies Saganaki

Fresh Anchovies Saganaki
Γαύρος Σαγανάκι... γαύρος αχνιστός... γαύρος λεμονοριγανάτος;... Όπως και αν το ονομάζεις, πρόκειται για υψηλότερη συνταγή του ταπεινότερου ψαριού.

Για 2 άτομα

Υλικά
1 κιλό γαύρος 
1/2 καυτερή πιπεριά, σε λεπτές ροδέλες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
χυμό 1 λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
ρίγανη
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον γαύρο από κεφάλια και εντόσθια, και τον πλένουμε καλά. Τον βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μουστάρδα, και τέλος προσθέτουμε νερό, ίσα-ίσα να καλύψει τα ψάρια. Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τα ψάρια, μέχρι να μαγειρευτούν (περίπου 7 λεπτά). Δεν ανακατεύουμε καθόλου, γιατί ο γαύρος είναι πολύ ευαίσθητος και μπορεί να διαλυθεί. Χωρίς να σβήσουμε τη φωτιά, αποσύρουμε τα ψάρια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα, και στο ζουμί προσθέτουμε τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να διαλυθεί καλά η μουστάρδα και να δέσει ελαφρώς το ζουμί (το θέλουμε σε αρκετά ρευστή μορφή). Σερβίρουμε τα ψάρια σε βαθιά πιάτα και τα περιχύνουμε με το ζουμί.


Anchovies with oregano & lemon
Πρόταση: Μη λυπηθείτε το ζουμί! Χρησιμοποιήστε το όλο! Όλη η νοστιμιά αυτό του πιάτου είναι στις βουτιές με ψωμί μέσα στο πεντανόστιμο ζουμάκι.
Αν η ρίγανη που βάλατε σας φαίνεται αρκετή, προσθέστε και λίγη ακόμη! Του πάει πολύ..

Καλή όρεξη!





Fresh Anchovies Saganaki

Fresh Anchovies Saganaki
For 2 persons

Ingredients
1 kg fresh anchovies 
1/2 green chili pepper, cut in thin round slices
1/3 cup olive oil
the juice of 1 lemon
1 tbsp. mustard
1-2 big pinches dried oregano
salt & pepper

Preparation
Clean the anchovies from heads and guts, and wash them very well. Put them in a deep pan. Add all the ingredients, except the mustard, and slightly cover with water. Put the pan in high heat, and boil the fish for a few minutes untill cooked. Try not to stir the fish, because anchovies are very tender. 
Remove the anchovies from the pan using a skimmer, add mustard in the pan and continue boiling in high heat, until you get a thin sauce. 
Serve the fish in deep plates and cover with the sauce. 


Anchovies with oregano & lemon
Suggestions: 
1. If the oregano you used seems a lot, then add a little bit more! The result will be even tastier!..
2. Dip bread in the sauce.
3. Dip bread in the sauce.
4. For goodness sake, just dip bread in the sauce!

Enjoy!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου