Για 4 άτομα
1 κ.
μοσχαρίσιο κιμά, χοντροκομμένο
2
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κονσέρβα φασόλια κόκκινα, βρασμένα
1/2 κονσέρβα φασόλια κόκκινα, βρασμένα
1/2 κονσέρβα καλαμπόκι, βρασμένο
3 ντομάτες ώριμες, περασμένες στον τρίφτη
1 κ.σ.
ντοματοπελτέ
1
πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1
πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2
ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 φλ. ζωμό βοδινού ή 1/2 κύβο ζωμού
1/2 φλ. ζωμό βοδινού ή 1/2 κύβο ζωμού
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/3
ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1
κ. γλ. τσίλι σε σκόνη ή 1 πιπεριά τσίλι,
ψιλοκομμένη
1
κ. γλ. κύμινο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
& πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να
μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και
σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε
τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι
να μαγειρευτεί. Μόλις είναι έτοιμος ο
κιμάς, σβήνουμε με το κρασί, βράζουμε
για 1 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε
τον πελτέ να σοταριστεί ελαφρά, τις
ντομάτες και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τον ζωμό, το τσίλι, το
κύμινο, τη ζάχαρη και βράζουμε να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από τη
φωτιά, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα
φασόλια, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό και
τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε
μέσα σε τάκος ή σε τορτίγιας.
Προαιρετικά: Για περισσότερη γεύση, προσθέτουμε τριμμένο τυρί στο σερβίρισμα (κεφαλοτύρι, πεκορίνο κλπ.)
Καλή όρεξη!
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου