Σε μια μεγάλη μπασίνα προσθέτουμε:
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. ζάχαρη
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/4 κ.γλ. σόδα μαγειρική
Ανακατεύουμε τα παραπάνω υλικά με μία σπάτουλα και έπειτα προσθέτουμε:
5 αβγά
3/4 φλ. φρέσκο γάλα
1/4 φλ. λικέρ κουμ κουάτ (ή ότι άλλο λικέρ ή κονιάκ διαθέτουμε)
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας*
ξύσμα από 2 πορτοκάλια ή από 2 λεμόνια
250 γρ. πολύ μαλακωμένο φρέσκο βούτυρο (το αφήνουμε μερικές ώρες εκτός ψυγείου και έπειτα αφαιρούμε μια κουταλιά της σούπας)
*Αν δεν έχουμε εκχύλισμα βανίλιας, χρησιμοποιούμε 2 βανιλίνες και τις ανακατεύουμε με τα ξηρά υλικά.
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά με ένα μίξερ χειρός για 4 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, μέχρι τα 3/4 της φόρμας για να μη ξεχειλίσει όταν φουσκώσει.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160° για 1 ώρα. Ελέγχουμε αν το κέικ έχει ψηθεί, βυθίζοντας μέσα μια ξύλινη οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει στεγνή, το κέικ είναι έτοιμο. Αν όχι, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το κέικ για 5-10 λεπτά ακόμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου