
Υλικά
500 γρ. ρεβίθια ξερά
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/3 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
χυμό από 1 λεμόνι
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
1. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα μουλιάζουμε για μία νύχτα σε άφθονο κρύο νερό με 1 κ.σ. αλάτι. Την επόμενη μέρα πετάμε το νερό, τα ξεπλένουμε, προσθέτουμε τη σόδα και τα ανακατεύουμε απαλά να πάει η σόδα παντού. Τα αφήνουμε στη σόδα για 15 λεπτά και έπειτα τα ξεπλένουμε καλά.
2. Βάζουμε τα ρεβίθια με το φύλλο δάφνης και μισή κ.σ. αλάτι σε μια κατσαρόλα να σιγοβράσουν, σε νερό που να τα σκεπάζει καλά (2 δάχτυλα πάνω από τα ρεβίθια περίπου). Ξαφρίζουμε διαρκώς, και όταν σταματήσουν να βγάζουν αφρούς προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με τα ρεβίθια ίσως χρειαστεί λιγότερη, ή ίσως και περισσότερη ώρα. Θα πρέπει να τα ελέγχουμε συνεχώς.) Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου