Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Κοτόπουλο Μαριναρισμένο με Βαλσάμικο & Μέλι - Chicken Marinated with Balsamic Vinegar & Honey

Chicken Marinated with Balsamic Vinegar & HoneyΓια 2 άτομα

Υλικά 
2 στήθη κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα

Για τη μαρινάδα:
1,5 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
4 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ψιλοκομμένα μυρωδικά για μετά το ψήσιμο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή, παχύρρευστη σάλτσα. Μαρινάρουμε με αυτή τη σάλτσα για μερικές ώρες τα στήθη του κοτόπουλου. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μικρό ταψάκι, περιχύνουμε με την μαρινάδα του και ψήνουμε στους 200° για 30 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε ψιλοκομμένα μυρωδικά (φρέσκο κρεμμυδάκι, θυμάρι, δεντρολίβανο κτλ.)

Καλή όρεξη!












Chicken with Balsamic Vinegar & Honey

Κοτόπουλο Μαριναρισμένο με Βαλσάμικο & ΜέλιFor 2 persons

Ingredients
2 chicken breasts, skins off

For the marinade:
1,5 tbsp. honey
tbsp. balsamic vinegar
tbsp. red wine vinegar
tbsp. spicy mustard
tbsp. olive oil
1/2 tea spoon salt
freshly ground black pepper

finely chopped herbs, to top after cooking (thyme, rosemary etc)

Preparation
Combine the marinade ingredients inside a bowl and mix well, untill you get a smooth sauce. Marinade the chicken breasts in this sauce for a couple of hours (or you can do it over night). Place the chicken in a small oven pan, pure the marinade over it and cook in preheat oven at 200° C for 30 minutes. Take the pan off the oven and top the chicken with freshly chopped herbs.

Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου