Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Πώς καταλαβαίνουμε ότι η σάλτσα "έδεσε"

Ένα συνηθισμένο λάθος στη μαγειρική είναι το υπερβολικό δέσιμο μιας σάλτσας. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν η σάλτσα έχει δέσει, όταν αυτή ακόμα βράζει. Το τελικό δέσιμο μιας σάλτσας φαίνεται όταν αυτή είναι πλέον χλιαρή.
Υπάρχουν όμως δύο πολύ εύκολοι τρόποι να καταλάβουμε πότε πρέπει να σταματήσουμε το βρασμό: 

1. Βουτάμε ένα κρύο κουτάλι στην σάλτσα που βράζει, και αν δούμε να μένει ένα στρώμα σάλτσας στην πίσω πλευρά του κουταλιού καθώς το αποσύρουμε, η σάλτσα μας είναι έτοιμη!

2. Παίρνουμε μια κουταλιά σάλτσα και την απλώνουμε σε λεπτή στρώση επάνω σε ένα κρύο πιάτο. Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα γέρνουμε το πιάτο. Αν η σάλτσα τρέξει από το πιάτο σαν νερό, βράζουμε λίγο ακόμα. Αν στέκεται στο πιάτο, ή τρέχει με αργή ροή, η σάλτσα είναι έτοιμη.

Δοκιμάστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου