Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Αφράτο Κέικ Πορτοκαλιού

Orange Cake
Η ευκολότερη συνταγή για ένα πραγματικά αφράτο κέικ πορτοκαλιού, που θα μοσχοβολίσει το σπίτι και θα θυμίσει... μαμά!

Για φόρμα 26 εκ. ή μεγαλύτερη

Υλικά
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σπορέλαιο
5 αβγά
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα & χυμό από 2 μέτρια πορτοκάλια
1 βανίλια
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το σπορέλαιο, το χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τη βανίλια.

2. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

3. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σιγά σιγά τα υγρά, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα.

4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε και αυτά σιγά σιγά, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να μην υπάρχουν σβόλοι από αλεύρι.

5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε εκεί μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 50 λεπτά.

Orange Cake6. Βγάζουμε από το φούρνο το κέικ, το ξεφορμάρουμε αμέσως και το τοποθετούμε επάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει. Για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα, περνάμε ένα μικρό μαχαιράκι ανάμεσα από το κέικ και τη φόρμα. Όταν το κέικ κρυώσει εντελώς, το πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου