Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Πατάτες Τηγανιτές με Αβγά & Φέτα - Fried Potato Sticks with Eggs & Feta Cheese


Fried Potato Sticks with Eggs & Feta Cheese
Υπάρχει φαγητό που να θυμίζει περισσότερο το... "Γιαγιά ήρθα! Έχει τίποτα να φάμε;" Απλό, γρήγορο, νόστιμο... σίγουρα πράματα!

Για 2 άτομα

Υλικά
2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε στικάκια
3 αβγά
100 γρ. φέτα τριμμένη
50 ml γάλα
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο να καλυφθεί καλά ο πάτος (ίσως και λίγο περισσότερο), το ζεσταίνουμε καλά και προσθέτουμε τις πατάτες. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. 

2. Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, προσθέτουμε τη φέτα και την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε* και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τις πατάτες. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να πάει το μείγμα παντού, και να μαγειρευτεί το αβγό, και μόλις το αβγό είναι έτοιμο αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσοχή με το αλάτι γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή.
Βάζουμε ελάχιστο και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε στο τέλος

Καλή όρεξη!


Fried Potato Sticks with Eggs & Feta Cheese



For 2 persons

Ingredients
2 big potatoes, cut in sticks
3 eggs
100 gr. feta cheese, crumbled
50 ml milk
1 green pepper, cut in round slices
finely chopped parsley
olive oil
salt & pepper

Preparation
1. In a non-stick skillet, add olive oil to cover the bottom (maybe a little bit more), and put it over medium heat. When the oil is hot, add the potato sticks and fry them until  they turn golden brown from every side. 

2. Meanwhile, whisk the eggs with the milk inside a bowl, add the feta cheese and the green pepper, season the mixture with salt* and pepper and mix well.  When the potato sticks are ready, pour the mixture inside the skillet and stir well, until the egg is cooked. Then immedietely remove the skillet from the heat. Serve with parsley and some more freshly ground black pepper.

* Don't add too much salt, because the feta cheese is already salty enough.

Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου