Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Βελουτέ Σούπα Λαχανικών

Για 4 άτομα

Υλικά
5-6  πατάτες, ολόκληρες
6 μεγάλα καρότα, κομμένα στα 2
2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4
1 μικρή σελινόριζα, κομμένη στα 4
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
χυμό από 1 λεμόνι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γλ. κουρκουμά
4-5 κλωστές σαφράν
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό βάζουμε να βράσουν τα κρεμμύδια, τα καρότα, τη σελινόριζα, το σκόρδο και λίγο αλάτι. Βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.  

Προσθέτουμε τις πατάτες, τον κουρκουμά, το σαφράν, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, και βράζουμε άλλο ένα 20λεπτο, ώσπου να βράσουν καλά όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σουρώνουμε τα μισά και παραπάνω λαχανικά από τη σούπα, και τα βάζουμε χωριστά σε ένα πιάτο. Πολτοποιούμε με ένα μίξερ χειρός τα υπόλοιπα λαχανικά στην κατσαρόλα.

Σερβίρουμε την σούπα προσθέτοντας λίγο από το ψιλοκομμένο σέλινο, πιπέρι και λεμόνι. Ως συνοδευτικό, σερβίρουμε τα βρασμένα λαχανικά με ελαιόλαδο, λεμόνι, το υπόλοιπο ψιλοκομμένο σέλινο, αλάτι και πιπέρι.

Καλή όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου