Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Σπανάκι Ογκρατέν

Για 6-8 άτομα

Υλικά
Σπανάκι Ογκραντέν1 κ. σπανάκι, κατεψυγμένο
1,5 κ. πατάτες, σε ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 αβγά
250 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
250 γρ. φέτα, τριμμένη
4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
200 γρ. γάλα
ελαιόλαδο
1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
μοσχοκάρυδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220° για 15 λεπτά.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε καλά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φέτα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά, και στρώνουμε τις μισές πατάτες μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του πυρέξ. Απλώνουμε τη μισή κεφαλογραβιέρα επάνω στις πατάτες. Προσθέτουμε το σπανάκι και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες. Απλώνουμε επάνω στις πατάτες την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα. Περιχύνουμε το ταψί με το μείγμα των αβγών και αραδιάζουμε κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 40 λεπτά.

Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου