Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Γαλλική Κρεμμυδόσουπα

Για δύο άτομα, ή για 4 μικρά μπολάκια

Υλικά
6 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
4 κ.σ. βούτυρο
1-2 κλωναράκια θυμάρι
1 λίτρο νερό με 
2 κύβους ζωμό βοδινού
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί  
2 φλ. κρουτόν ή 4 φρυγανισμένες φέτες ψωμί
150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και ελάχιστο αλάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν ένα γλυκό καφέ χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τους κύβους βοδινού και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Τέλος προσθέτουμε και το θυμάρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα υγρά να μειωθούν στο μισό. Αλατοπιπερώνουμε.

Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά πυρίμαχα μπολ. Βάζουμε από επάνω το φρυγανισμένο ψωμί ή τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Ψήνουμε στο γκριλ για 5-10 λεπτά.

Καλή όρεξη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου