Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Ομελέτα με Φέτα και Πατάτες

Υλικά
5 αβγά
2 μικρές πατάτες, σε ροδέλες
1/2 πιπεριά κόκκινη, σε στικάκια
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1/2 φλ. φέτα, τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τη φέτα με λίγο αλάτι και πιπέρι ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Τηγανίζουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά από τη μία πλευρά, χαμηλώνουμε το μάτι και τις γυρίζουμε. Προσθέτουμε διάσπαρτα τις πιπεριές και το βούτυρο σε κυβάκια. Μόλις λιώσει το βούτυρο, περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών και της φέτας. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι η ομελέτα μας να πάρει ένα όμορφο σχήμα, και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι ή με ένα ταψάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε από 5 έως 10 λεπτά, ανάλογα πόσο ψημένη θέλουμε την ομελέτα μας.

Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου