Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Σαρδέλες Λαδολέμονο στο Φούρνο - Sardines with Lemon Sauce

Σαρδέλες Ψητές στο Φούρνο
Στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλά ότι η σαρδέλα πρέπει να ψηθεί στα κάρβουνα, αν θέλουμε να αναδειχθεί στο έπακρο η μοναδική γεύση της. Δυστυχώς όμως, η καθημερινότητα των περισσοτέρων από εμάς δεν επιτρέπει αυτήν την πολυτέλεια. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, σας παρουσιάζω μια εξαιρετικά απλή και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμες σαρδέλες στο φούρνο, που η γεύση τους λίγα έχει να ζηλέψει από την κλασική συνταγή στα κάρβουνα!

Για 2 άτομα

Υλικά
1 κ. σαρδέλες
ελαιόλαδο
ρίγανη
χυμό λεμονιού
αλάτι χοντρό & πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Για το λαδολέμονο
1 μέρος χυμό λεμονιού
3 μέρη ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
τα υγρά από το ταψί, μετά το ψήσιμο των ψαριών!

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα λέπια, το κεφάλι και τα εντόσθια και τις πλένουμε με άφθονο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε τις σαρδέλες σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Σε μία λαμαρίνα, απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τις σαρδέλες όσο το δυνατόν στοιχισμένες τη μία δίπλα στην άλλη, απαραιτήτως σε μία στρώση. Προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και ελάχιστο ακόμα χοντρό αλάτι. Ψήνουμε τις σαρδέλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20-25 λεπτά. 

Για το λαδολέμονο: Βάζουμε όλα τα υλικά του λαδολέμονου σε ένα μικρό βαζάκι, κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε πολύ καλά. Εναλλακτικά τα χτυπάμε όλα μαζί με σύρμα μέσα σε ένα μπολ.

Σερβίρουμε τις σαρδέλες στο πιάτο και περιχύνουμε με το λαδολέμονο.

Καλή όρεξη!



Sardines with Lemon Sauce

A very simple and quick recipe
for delicious sardines in the oven.

Σαρδέλες Λαδολέμονο στο Φούρνο

For 2 persons

Ingredients
1 k.g. sardines
extra virgin olive oil
oregano
lemon juice
coarse salt
freshly ground black pepper

For the ladolemono sauce
1 part lemon juice
3 parts extra virgin olive oil
1 pinch of salt
the liquids from the pan, after grilling the fishes

Preparation
Clean the sardines from the scales, the heads and the guts, and rinse them with plenty of fresh water. Drain well and dry them off with paper towel. Put the sardines in a bowl, add salt, pepper, oregano and olive oil and mix well. 
Put a layer of sardines in a pan with non stick baking paper, trying to keep them in rows, one next to the other. Add juice from 1 lemon, some more olive oil, and a pinch of coarse salt.
Preheat the oven at 360° F (180° C) and bake the sardines for 20-25 minutes.

For the ladolemono sauce
Whisk together all the ingredients. Add the sauce on the baked sardines. 

Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου