Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Quiche Lorraine (Κις Λορέν)

Φτιάχνουμε μια βάση για αλμυρή τάρτα

Υλικά για τη γέμιση
200 γρ μαλακά τυριά, τριμμένα
150 γρ μπέικον καπνιστό, κομμένο σε στικάκια
150 γρ ζαμπόν, κομμένο σε στικάκια
100 γρ κεφαλοτύρι, τριμμένο
400 γρ κρέμα γάλακτος
4 αβγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μαλακά τυριά, το ζαμπόν και το μπέικον, και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα την ψημένη τάρτα. Σκεπάζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Στο ίδιο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα την τάρτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 40 λεπτά.

Καλή όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου