Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Κριθαρότο Λαχανικών

Για 2 άτομα

Υλικά
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
μεγάλα μανιτάρια σαμπινιόν, σε φέτες
1 καρότο, σε λεπτές λωρίδες
σάρκα από 1 κολοκυθάκι, σε λεπτές λωρίδες
500 γρ. ζωμό πουλερικών ή λαχανικών
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1 κουτάλα ζεστό ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει το ζωμό. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το καρότο και το κολοκυθάκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κριθαράκι, και σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το κριθαράκι να μαγειρευτεί (προσπαθούμε να το διατηρήσουμε al dente). Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε κατευθείαν.

Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου