Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Chili con Carne

Για 4 άτομα

Υλικά
1 κ. μοσχαρίσιο κιμά, χοντροκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κονσέρβα φασόλια κόκκινα, βρασμένα 
1/2 κονσέρβα καλαμπόκι, βρασμένο
3 ντομάτες ώριμες, περασμένες στον τρίφτη
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 φλ. ζωμό βοδινού ή 1/2 κύβο ζωμού
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη ή 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 κ. γλ. κύμινο
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαγειρευτεί. Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασί, βράζουμε για 1 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ να σοταριστεί ελαφρά, τις ντομάτες και λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τον ζωμό, το τσίλι, το κύμινο, τη ζάχαρη και βράζουμε να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα φασόλια, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά. 
Σερβίρουμε μέσα σε τάκος ή σε τορτίγιας.

Προαιρετικά: Για περισσότερη γεύση, προσθέτουμε τριμμένο τυρί στο σερβίρισμα (κεφαλοτύρι, πεκορίνο κλπ.)

Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου