Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Σπανάκι με Μαυρομάτικα Φασόλια και Ντομάτα

Spinach with Blackeyed Pies & TomatoΓια 4 άτομα

Υλικά
1 κ. σπανάκι
250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
150 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ολόκληρο
1 καρότο σε κυβάκια
ελαιόλαδο
1-2 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για μια νύχτα. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουν. Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ολόκληρο και ένα φύλλο δάφνης. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (να τρώγονται). Προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρούμε το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης και σουρώνουμε τα φασόλια και το καρότο.

Σε μία κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να καλυφθεί ο πάτος και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε καλά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τη ντομάτα και τον πελτέ, σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε και τα φασόλια με τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου